Kanin - Sella Nevea Izpostavljeno

12/08/2014
Objavljeno v Smučanje

Kanin je edino slovensko smučišče s smučarskimi tereni nad 2000 metrov nadmorske višine. Visokogorski ambient je enkraten, saj smučamo tik ob navpičnih skalah ter uživamo v razgledih. Smučišče Kanin je povezano z italijansko Sello Neveo (Nevejski preval). Poleg dodatnih smučarskih prog, daje povezava smučišču izjemno raznolikost terena ter snežnih razmer. Bovška stran se velikodušno nastavlja soncu, italijanska stran pa je nekoliko senčna.

Izhodišče:

  • Bovec: Gondolska žičnica pred Bovcem
  • Prelaz Sella Nevea v Italiji: iz Bovca se peljete preko prelaza Predel v Italijo, za Rabeljskim jezerom zavijete levo in se vzpnete na prelaz. Če prihajate iz gorenjske strani, se peljete skozi Kranjsko Goro proti Ratečam in naprej proti Trbižu v Italiji. V Trbižu zavijete levo proti Bovcu in nato sledite smerokazom za Sello Neveo (Nevejski preval). Tako iz Bovca kot iz Kranjske Gore boste Sello Neveo z osebnim avtomobilom dosegli v cca. 45 minutah.

Opis smučišča: Kanin-Sella Nevea je izjemno raznovrstno smučišče, kjer bo vsak smučar našel nekaj zase. Slovenska stran smučišča ima sončno lego, na senčni italijanski strani pa sneg dalj časa ostane nespremenjen. Večina prog je srednje težkih, vendar se tudi za začetnike najdejo primerni tereni. Smučišče privablja tudi veliko navdušencev turnega smučanja, za kar je na Kaninu ogromno možnosti. V primeru nepoznavanja terena, za to smučanje priporočamo najem vodnika, saj je izven urejenih prog nemalo vrtač in brezen. Za smučišče Kanin-Sella Nevea velja enotna smučarska vozovnica in na smučišče lahko dostopate tako iz slovenske kot iz italijanske strani. Za dostop na smučišče iz slovenske strani (Bovca) služi precej dolga gondolska žičnica.

Nudijo:
- izposoja smučarske opreme,
- smučarska šola,
- najem vodnika za smučanje izven urejenih prog,
- delavnice prostega smučanja in deskanja,
- okrepčevalnica,
- snežni bar,
- vrtec na snegu.

Več informacij: https://www.kanin.si/

 

Video predstavitev

Smučišče Kanin Marketing Kanin
Prebrano 1022 krat Nazadnje urejano na 0, 14.10.2023 11:29
Oceni ta prispevek
(1 glas)